måndag, maj 30, 2011

Genomgång av laget:Del 2. Backar

Nr 3 Alen Bibic: Alen kom in i A-laget under senaste säsongen och imponerade på dom flesta, men vann framför allt Leksands supportrarnas  hjärta med sitt tuffa spel.
Ibland lyste Alens orutin igenom men han är dock bara 19 år. Hans 193 cm långa och 97 kilo tunga kropp kommer att sätta sej i respekt hos motståndarna kommande säsong. En kommande klassisk Leksands back.

Nr 7 Johan Svedberg: Den 31 årige Johan har blivit lite av en pappa i laget. Johan står för defensiv trygghet, och gör det mycket bra. Han gör inte många misstag i egen zon.
Johan har gjort 129 matcher i Elitserien med Timrå och totalt 371 matcher i Allsvenskan.
Denna säsong gjorde Johan 6+6=12 poäng för Leksand. Kommer betyda ännu mer för laget i år.

Nr 8 Alexander Deilert: Alexander som är 22 år gammal och är ny i Leksands IF och senast från Djurgården.
Det har blivit flera olika klubbar under åren för Alexander. Han har nästan inte spelat någon hel säsong i någon förening dom senaste åren. Han har spelat 59 matcher i Elitserien för Djurgården, men har även representerat Örebro, Sundsvall, Mora. Frisk Asker och Almtuna.
Han valde hockeyn framför golfen där han bla, spelade EM och andra landslags uppdrag.
Det ska bli riktig kul att se hur bra Alexander kan bli nu när han får en mer framträdande roll och framför allt spelar en hel säsong i samma lag.

Nr 22 Tommy Enström: Jag tycket att Tommy var en mycket osäker back i början av säsongen och tyckte han knappt tog en plats i laget. Men han har visat att han är en mycket bra skridskoåkare.
Han växte verkligen under säsongen och blev slutligen en av dom bästa backarna i laget.
28 poäng på 50 matcher måste ses som klart godkänt. Jag tror och hoppas att Tommy blir ännu mer framträdande i årets Leksand. Tommy kan nog vara god för ca 35 poäng denna säsong.

Nr 23 Kenny Källström: Man glömmer lätt att Kenny faktiskt bara är 21 år gammal. Det känns som han har varit med i massor av år.116 Allsvenska matcher har det blivit så här långt.
Senaste säsongen gjorde Kenny 7+13= 20 poäng. Jag tycker att det är ca 10 poäng för lite. Framför allt med tanke på att han är en offensiv back.
Kenny måste använda sitt direkt skott mycket mer än han gör idag. Han har ett riktigt bra skott men slår hellre en passning för mycket än skjuter. Mera skott Kenny!!

Nr 26 Patrik Norén: Den blott 18 årigen backen Patrik Norén kommer att bli en stor stjärna tror jag.
Han fick en del av säsongen förstörd pga skada.
Men han hann visa upp ett moget spel och kliver inte undan i närkamper utan snarare tvärtom.
Jag tror han bli ett stort utropstecken kommande säsong. Han kommer spela i 1a eller 2a 5an i år tror jag.
Patriks största styrka tycker jag är den fina puck kontrollen han har på isen.

Nr 29 Joonas Rönnberg: Joonas är den av dom nya spelarna som jag har minst koll på.
Hade han värvats förra året skulle jag vara väldigt tveksam, men med tanke på hur Tommy Salo har byggt året lag så ser jag fram emot att se hur Joonas kommer att bli en överraskning i årets Leksand.
192 cm lång och 99 kg tung blir han tillsammans med Bibic riktigt jobbig att möta på isen.
Tommy Salo har värvat Jonnas som en defensiv back och därför ska vi inte förvänta oss att han öser in mål.
3+9 = 12 poäng blev det senast i Oskarshamn.
Trots sin storlek och tyngd verkar han inte dra på sej så mycket utvisningar. 28 minuter på 48 matcher är riktigt bra.

Nr   ??: Frågan är vem som tar denna plats. Tommy Salo har sagt att han vill ha en back som kan spela upp till 30 minuter per match om det behövs. Med andra ord en back med rutin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar